Minä

Valmentaja & Urheiluhieroja Vesku Vehkaperä

Fysiikkavalmentaja, Personal Trainer, Urheiluhieroja Vesku Vehkaperä, OuluMoro! Oon Vesa-Matti ”Vesku” Vehkaperä – Oululainen kunto- ja fysiikkavalmentaja. Koulutukseltani olen mm. Liikuntaneuvoja, Personal Trainer, Kuntosalivalmentaja, Spartan 3D-Voimavalmentaja, TE3 Master Trainer ja Koulutettu Urheiluhieroja.

Asiakaskuntani koostuu pääasiassa tavoitteellisista kuntoilijoista ja eri lajien urheilijoista sekä joukkueista.

Vastaan tällä hetkellä mm. OLS Salibandyn ja Kärppien liiganaisten fysiikasta. Lisäksi yksilövalmennettavista löytyy eri tason juoksijoita, palloilijoita, kiekkoilijoita sekä tavoitteellisia kuntoilijoita.


Olen aina ollut hyvin kiinnostunut ihmisen toiminnallisesta suorituskyvystä, fyysisestä hyvinvoinnista ja siitä miten eri kunnon osa-alueiden harjoittelu optimoidaan parhaalle mahdolliselle tasolle. 

Pystyäkseni tarjoamaan kokoajan viimeisintä tietotaitoa, niin jatkuva oppiminen on lähes välttämättömyys pärjätäkseen ja pysyäkseen mukana jatkuvasti kehittyvällä alalla. Siksi kehitän ja päivitän osaamistani jatkuvasti eri pienempien lisäkoulutusten ja alan kirjallisuuden avulla.

Itse liikunta ja urheilu ovat kulkeneet mukanani siitä asti kuin muistan, joten lajitaustani onkin melko kirjava. Päärunkona minulla on toiminut aina eri palloilulajit ja voimaharjoittelu. Ajoittain pyrin kokeilemaan myös uusia treenimuotoja ja lajeja, mitkä tuo uusia ulottuvuuksia treeniin ja antaa myös paljon lisänäkemystä valmentamiseen.

Kuntovalmennus, Fysiikkavalmennus, Personal Trainer, Liikuntaneuvoja, Kuntosalivalmentaja Vesa-Matti Vehkaperä - Oulu

Monipuolinen tietämykseni ja kokemukseni, yhdistettynä laajaan laji- ja harjoittelutaustaani mahdollistaa minua antamaan asiakkailleni oikeat työkalut ja toteuttamaan toimivan, tavoitteita tukevan valmennuskokonaisuuden olipa laji tai päämäärä melkeinpä mikä tahansa.


Vahvuuteni on selkeästi voiman, nopeuden ja yleisen toiminta- ja suorituskyvyn kehittämisessä sekä eri urheilulajeja tukevassa harjoittelussa. Toki pystyn auttamaan myös loistavasti esimerkiksi kiinteytymis- ja painonpudotustavoitteiden kanssa.

Ravinto-asioissa en halua pistää laskemaan ja punnitsemaan joka ikistä suupalaa, koska se on hyvin stressaavaa ja ei ole pitkäkestoista touhua. Opetan lähinnä ”helpot” terveellisen urheiluravitsemuksen perusperiaatteet, joita noudattamalla saavuttaa takuulla paremman omakuvan.


Työssäni on aina ytimessä itse valmennettava ja valmennuksen laadukas toteutus, jolla mennään suoraan kohti tavoitteita. Itse valmentajana olen rennon rauhallinen ja osaan hyvin kuunnella asiakkaitani. Tarvittaessa osaan olla myös melko vaativa, jotta harjoittelu pysyy tehokkaana!

Arvostan todella paljon nykyistä asemaani ja etenkin sitä, että saan tehdä päivittäin töitä ihmisten kanssa, jotka haluavat kehittää itseään ja  pääsemään omiin tavoitteisiinsa.

Perinteiset ja toimivaksi todetut treeni- ja ravintomenetelmät

Fysiikkavalmentaja, Personal Trainer, Urheiluhieroja Vesku Vehkaperä, Oulu

Valmennusfilosofiani perusta rakentuu perinteisistä ja toimiviksi todetuista harjoittelumenetelmistä, joissa keskitytään etenkin kehon luonnollisen liikkeen, toiminnallisen voiman ja yksilöllisen suorituskyvyn kehittämiseen.

Mukaan otan myös kohdennettuja eri ”lisämausteita”, mitkä määrittelee tarkemmin lähtötilanne ja tavoite.

Mutta mikä tärkeintä – laatu korvaa määrän!


Aina ensin tulee kartoittaa fyysiset valmiudet ja mahdolliset toiminnalliset heikot. Vasta kun kehon ongelmakohdat on huomioitu, voidaan keskittyä 100% itse fyysisen harjoitteluvasteen optimointiin ja suorituskyvyn maksimointiin.

Näin vältytään turhilta, kehitystä hidastavilta vammoilta ja harjoittelun tuoma kehitysjatkumo on paljon laadukkampaa ja nopeampaa.


Nykyajan ongelmaksi näen valtavan tiedon ja tuhansien eri trendien määrän, josta on vaikea löytää juuri ne itselleen toimivimmat asiat. Nämä ”uskomattomat ja ainutlaatuiset menetelmät” ovat valitettavasti suurimmaksi osaksi pelkkää hyväuskoisten rahastusta, jotka ovat vain hetken hätäratkaisuja.

Sinä, kuin myös minäkin aidosti haluan, että kehitys on jatkuvaa, ei hetken huumaa. Tämä onnistuu kun laitetaan ne kaikista tärkeimmät ja jo toimivaksi todetut linjat kuntoon, omien tarpeiden ja tilanteesi mukaan.

Tämän ansiosta edetään jatkuvasti oikeaan suuntaan, saavutetaan se arvokkain lopputulos ja mikä tärkeintä tehdään tavoitteesta pysyvä muutos.


Valitessasi minut valmentajaksi, voit olla varma että saat iloisen, osaavan ja motivoivan kaverin avuksi, joka auttaa pääsemään tavoitteisiin turvallisesti ja realistisesti.

Saamme yhdessä varmasti hienoja tuloksia aikaan! Otahan yhteyttä niin laitetaan homma alulle 🙂

Koulutuksia:

 • Liikuntaneuvoja, LPT (2014)
 • Personal Trainer, FISAF/EHFA (2014)
 • Kuntosalivalmentaja, FISAF/EHFA (2014)
 • Koulutettu Urheiluhieroja (2018)
 • Power & Performance, AO Performance (2019)
 • Spartan Gear, Speed, Power, Agility & 3D – voimavalmentaja (2018)
 • TE3 Master Trainer, TE3 / MYC (2019)
 • Painonnoston ohjaajakoulutus 1, PNOK 1 (2019)
 • Liikunnanohjaajan peruskurssi, LOP (2012)
 • Faskia ja Foamroller –koulutus (2017)
 • Screening ja Correcting Mobility -koulutus (2017)

Personal Trainer ja Kuntovalmentaja Vesa-Matti Vehkaperä, Oulu


Ota yhteyttä niin aloitetaan treenit »

Ilmaiset treeniohjelmat ja oppaat

Lataa ILMAISET treeniohjelmat ja oppaat, niin otat ensimmäisen askeleen kohti parempaa kuntoa.

Ilmainen treeniohjelma

Treeniohjelma – Koko vartalon tehotreeni

Tee tämä harjoitus kolme kertaa viikossa ja lepää vähintään yksi päivä harjoitusten välissä. Voit siis tehdä harjoituksen esimerkiksi maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Treeni-opas

Kuntoilijan treeni-opas

Näin kehityt kuntosalilla 100% varmuudella! Oppaan luettuasi treenikehittymisesi, suorituskykysi sekä fyysinen kuntosi nousee aivan uudelle tasolle.

Treeniohjelma – Koko vartalon tehotreeni

Tee tämä harjoitus kolme kertaa viikossa ja lepää vähintään yksi päivä harjoitusten välissä. Voit siis tehdä harjoituksen esimerkiksi maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Kuntoilijan treeni-opas

Näin kehityt kuntosalilla 100% varmuudella! Oppaan luettuasi treenikehittymisesi, suorituskykysi sekä fyysinen kuntosi nousee aivan uudelle tasolle.