MINÄ

VALMENTAJA & HIEROJA

VESKU VEHKAPERÄ

Moi! Olen 32 -vuotias, Oululainen fysiikkavalmentaja, trainer ja koulutettu urheiluhieroja, joka on toiminut urheilun ja liikunnan parissa vuodesta 2012 asti. Alan yrittäjäksi hyppäsin alkuvuodesta 2016.

Tietotaitoa on kertynyt kokemuksen ja koulutusten kautta jo ihan kivasti, mutta valmiiksihan sitä ei ikinä tälläkään alalla tule! Perusluonteeltani olen rehti ja rennon rempseä, mutta jämpti! Kun tehdään, niin tehdään, mutta pilke silmäkulmassa.

Nykyinen asiakaskuntani koostuu pääasiassa tavoitteellisista kuntoilijoista ja eri lajien urheilijoista sekä joukkueista.


MIKSI OLEN TÄSSÄ? 

Olen "aina" ollut hyvin kiinnostunut ihmisen toiminnallisesta suorituskyvystä, fyysisestä hyvinvoinnista ja siitä miten eri kunnon osa-alueiden harjoittelu optimoidaan parhaalle mahdolliselle tasolle.

Pystyäkseni tarjoamaan kokoajan viimeisintä tietotaitoa, niin jatkuva oppiminen on lähes välttämättömyys pärjätäkseen ja pysyäkseen mukana jatkuvasti kehittyvällä alalla. Siksi kehitän ja päivitän osaamistani jatkuvasti eri pienempien lisäkoulutusten ja alan kirjallisuuden avulla.

Itse liikunta ja urheilu ovat kulkeneet mukanani siitä asti kuin muistan, joten lajitaustani onkin melko kirjava. Päärunkona minulla on toiminut aina eri palloilulajit ja voimaharjoittelu. Ajoittain pyrin kokeilemaan myös uusia treenimuotoja ja lajeja, mitkä tuo uusia ulottuvuuksia treeniin ja antaa myös paljon lisänäkemystä valmentamiseen.

Monipuolinen tietämykseni ja kokemukseni, yhdistettynä laajaan laji- ja harjoittelutaustaani mahdollistaa minua antamaan asiakkailleni oikeat työkalut ja toteuttamaan toimivan, tavoitteita tukevan valmennuskokonaisuuden olipa laji tai päämäärä melkeinpä mikä tahansa.

MILLAINEN OLEN VALMENTAJANA? 

Vahvuuteni on selkeästi voiman, nopeuden ja yleisen toiminta- ja suorituskyvyn kehittämisessä sekä eri urheilulajeja tukevassa harjoittelussa. Toki pystyn auttamaan myös loistavasti esimerkiksi kiinteytymis- ja painonpudotustavoitteiden kanssa.

Ravinto-asioissa opetan lähinnä "helpot" terveellisen urheiluravitsemuksen perusperiaatteet, joita noudattamalla saavuttaa takuulla parempia tuloksia kuin laskemalla ja punnitsemalla joka ikisen suupalan.

Työssäni on aina ytimessä itse valmennettava ja valmennuksen laadukas toteutus, jolla mennään suoraan kohti tavoitteita. Itse valmentajana olen rennon rauhallinen ja osaan hyvin kuunnella asiakkaitani. Tarvittaessa osaan olla myös vaativa, jotta harjoittelu ja tekeminen pysyy tehokkaana!

Arvostan todella paljon nykyistä asemaani ja etenkin sitä, että saan tehdä päivittäin töitä ihmisten kanssa, jotka haluavat kehittää itseään ja pääsemään omiin tavoitteisiinsa.

VALMENNUSFILOSOFIANI

Valmennusfilosofiani perusta rakentuu perinteisistä ja toimiviksi todetuista harjoittelumenetelmistä, joissa keskitytään etenkin kehon luonnollisen liikkeen, toiminnallisen voiman ja yksilöllisen suorituskyvyn kehittämiseen.

Vahvuudet minulla on voiman, nopeuden ja toiminnallisen suorituskyvyn kehittämisessä sekä erityisesti palloilulajeja tukevassa fysiikkaharjoittelussa, joissa keskitytään lisäksi paljon myös vammoja ennaltaehkäisevään ja kehon moniulotteiseen 3D-harjoitteluun.

Mukaan otan kohdennettuja eri "lisämausteita", mitkä määrittelee tarkemmin lähtötilanne ja tavoite. Mutta mikä tärkeintä - laatu korvaa määrän!

Aina ensin tulee kartoittaa fyysiset valmiudet ja mahdolliset toiminnalliset heikot. Vasta kun kehon ongelmakohdat on huomioitu, voidaan keskittyä 100% itse fyysisen harjoitteluvasteen optimointiin ja suorituskyvyn maksimointiin.

Näin vältytään turhilta, kehitystä hidastavilta vammoilta ja harjoittelun tuoma kehitysjatkumo on paljon laadukkampaa ja nopeampaa.

Nykyajan ongelmaksi näen valtavan tiedon ja tuhansien eri trendien määrän, josta on vaikea löytää juuri ne itselleen toimivimmat asiat. Nämä "uskomattomat ja ainutlaatuiset menetelmät" ovat valitettavasti suurimmaksi osaksi pelkkää hyväuskoisten rahastusta, jotka ovat vain hetken hätäratkaisuja.

Sinä, kuin myös minäkin aidosti haluan, että kehitys on jatkuvaa, ei hetken huumaa. Tämä onnistuu kun laitetaan ne kaikista tärkeimmät ja jo toimivaksi todetut linjat kuntoon, omien tarpeiden ja tilanteesi mukaan.

Tämän ansiosta edetään jatkuvasti oikeaan suuntaan, saavutetaan se arvokkain lopputulos ja mikä tärkeintä tehdään tavoitteesta pysyvä muutos.

KIINNOSTUITKO? TAI HALUATKO KYSYÄ LISÄÄ? VARAA ILMANEN VALMENNUSKONSULTAATIO